Behandlinger

Et besøg hos en tandlæge kan variere i forhold til tidsramme og pris. Du har selv et ansvar som patient for at pleje dine tænders sundhed på bedst mulig vis. Men du kan være uheldig at knække en tand, få en tandkødsinfektion eller noget tredje – og her har du også et ansvar for at række ud efter professionel hjælp.

Den sidste del kan vi heldigvis hjælpe med – ligegyldigt hvilke problemer du står overfor.

Vores kompetente personale er uddannet til at opdage dine problemer, fikse dem og rådgive dig, så du undgår lignende situationer i fremtiden. Vi er meget bevidste om utryghed og tandlægeskræk, og derfor bestræber vi os altid på at gøre din oplevelse så behagelig som overhovedet muligt.

Vi tilbyder forskellige behandlinger, såsom forebyggende tandpleje, rodbehandlinger, kosmetiske behandlinger, plastbehandlinger, tandblegning, paradentosebehandling, krone- og brobehandling, implantatbehandling og kirurgi.

Læs mere her på siden og bliv klogere på de enkelte behandlinger, vi tilbyder.

Overblik over de behandlinger vi kan tilbyde

Det er nemmere og bedre for dig, hvis forebyggelse kan erstatte behandling. Det er ikke altid en mulighed – men vi stræber efter at komme potentielle infektioner i forkøbet med forebyggende tandpleje frem for at rette op på diverse mangler. Grundig, forebyggende tandbehandling hos os kan styrke dine tænders sundhed fremadrettet.

Men du bærer også en del af ansvaret.

Basale tiltag som at børste tænderne minimum to gange dagligt med fluortandpasta, gøre brug af tandtråd og benyttelse af en korrekt børsteteknik skal helst være på plads. Har du brug for vejledning til det? Så kan vi også hjælpe med det.

Et dybt hul i en af dine tænder kan føre til infektion i tandens nerve. Det kan resultere i en vedvarende smerte (eller overfølsomhed for varme og kulde), som ikke kan kureres på egen hånd. Det er også muligt, at du ikke mærker smerter i det begyndende stadie. Opdages infektionen ikke, kan den sprede sig og føre til, at tanden må fjernes.

Derfor er en rodbehandling en effektiv og nødvendig løsning.

I forbindelse med en rodbehandling bliver nerver og bindevæv fjernet i tandens rod. Herefter bliver tanden rodfyldt igen med et plastisk rodfyldningsmateriale, der afholder bakterier fra at trænge ind i tanden på ny.

En kosmetisk tandbehandling handler kort og godt om at gøre dine tænder smukkere at se på. Hvis du eksempelvis er utilfreds med din tands form, kan kosmetisk behandling ændre på det.

Der er mange måder, hvorpå kosmetisk behandling kan være nyttigt. Det kan også bruges i forbindelse med tandblegning, hvis du er utilfredshed med tandens farve. Det kan også være brugbart med en tandkrone, som kan dække tandens mørkere farve.

Her bliver facaden oftest lavet af plast eller porcelæn af en tandtekniker.

Det handler om at ændre dine tænders udseende, så du i sidste ende får det ønskede udtryk. Det bliver mere og mere almindeligt at behandle tænder kosmetisk for at opnå det ønskede udseende.

Det er nemmere og bedre for dig, hvis forebyggelse kan erstatte behandling. Det er ikke altid en mulighed – men vi stræber efter at komme potentielle infektioner i forkøbet med forebyggende tandpleje frem for at rette op på diverse mangler. Grundig, forebyggende tandbehandling hos os kan styrke dine tænders sundhed fremadrettet.

Men du bærer også en del af ansvaret.

Basale tiltag som at børste tænderne minimum to gange dagligt med fluortandpasta, gøre brug af tandtråd og benyttelse af en korrekt børsteteknik skal helst være på plads. Har du brug for vejledning til det? Så kan vi også hjælpe med det.

Tandblegning kan være nyttigt, hvis dine tænder er misfarvede på grund af rodbehandlede tænder, eller hvis de generelt er gule eller mørke at se på.

En gullig misfarvning er nemmere at blege sammenlignet med en grålig eller blålig misfarvning. Ligegyldigt hvad er en tandblegning med til at opnå et resultat, som er bedre end udgangspunktet.

Tandblegning er et udbredt foretagende blandt den danske befolkning. Tandblegning kan være med til at give dig et friskere og mere imødekommende smil, som kan øge selvsikkerheden og livskvaliteten betydeligt.

Paradentose er en udbredt lidelse, som mange oplever i en eller anden grad gennem livet. Det er en infektion i knoglen, hvor tandroden sidder fast. Uden behandling kan det betyde, at knoglen langsomt nedbrydes, og at tænderne i sidste ende bliver løse.

Sygdommen kan i værste tilfælde betyde akut behandling, som kræver en større indsats i forhold til mundhygiejne og behandling med antibiotika.

Det kan være svært at opdage paradentose, da det sjældent giver symptomer. Det er ofte en langsomt fremadskridende proces. Opdager du, at tandkødet bløder, kan det være et tegn på, at der er optræk til paradentose.

Behandling af krone og bro læner sig op ad hinanden. En krone bliver fremstillet, når tanden har en skrøbelig fraktur, eller hvis tanden ikke kan reddes tilfredsstillende med en fyldning.

I gamle dage blev størstedelen lavet af guldlegeringer, men er i nyere tid erstattet af metalkeramik eller fuldkeramiske kroner.

En bro er relevant, når du har mistet en eller flere tænder. Broen erstatter de manglende tænder og bliver sat fast på nabotænderne. Nabotænderne bliver slebet ned, så broen derefter kan fastmonteres på dem.

Regelmæssig tandpleje samt god mundhygiejne kan forlænge broens og krones holdbarhed.

Implantater kan, ligesom en bro, erstatte en eller flere tænder. Implantatet er en titaniumskrue, der skal fungere som en ny tandrod og sættes derfor ned i kæbeknoglen.

Implantatet er helet og blevet en integreret del af kæben i løbet af to til seks måneder. En tand skabt af et implantat føles som og ligner en almindelig tand – og samtidigt sidder de fuldstændig fast.

Fornemmelsen af at kunne tygge i en sej lakrids, et friskt æble eller et knasende stykke bacon uden problemer kan dermed vende tilbage med hjælp fra en implantatbehandling.

Det kan være nødvendigt med et kirurgisk indgreb, når du eksempelvis skal have fjernet en visdomstand. Visdomstænder har ikke den store funktion og kan i stedet føre til gener og smerter, der gør, at de i sidste ende må fjernes.

En visdomstand kan volde problemer, hvis den ikke vokser frem i samme retning eller på samme niveau som nabotanden. I de tilfælde er det en mulighed at fjerne visdomstanden med et kirurgisk indgreb.

Vores tandlæge eller tandplejer kan ved hjælp af røntgenbilleder vurdere, hvilket indgreb, der er nødvendigt for dig og din velvære.

Mange har en grad af tandlægeskræk. Nogle er decideret angste eller bange. Andre finder blot et mindre ubehag ved det. Uanset, hvor stor en grad af tandlægeskræk du har, sørger vi for at tage hensyn til dine behov.

Mange patienter er bange for at gå til tandlægen, fordi de frygter, at behandlingen gør ondt. Hos os kan du vide dig sikker på, at alle vores behandlinger er 100% smertefrie.

Kontakt os

Forbrugsforeningen

Vi samarbejder med forbrugsforeningen, og derfor sparer du 5%
​på vores behandlinger.

Kontakt Tandlæge Team
Søborg Hovedgade

Vi ringer til dig og snakker om dine behov så du kan gå trygt til tandlægen. Det er helt uforpligtende